Πώς Χρησιμοποιεί ο Εγκέφαλος τα Θρεπτικά Συστατικά

Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί υδατάνθρακες για ενέργεια και Ω-3 λιπαρά οξέα για τον σχηματισμό της κυτταρικής δομής. Οι βιταμίνες Β παίζουν σημαντικό ρόλο στην εγκεφαλική λειτουργία. Σε συνδυασμό με το φολικό οξύ ,οι βιταμίνες B6 και B12 βοηθούν στην κατασκευή και απελευθέρωση χημικών στον εγκέφαλο, γνωστών ως νευροδιαβιβαστών. Επίσης η βιταμίνη B12 προστατεύει το στρώμα μυελίνης που καλύπτει τα νευρικά κύτταρα. Το νευρικό σύστημα βασίζεται στους νευροδιαβιβαστές για να επικοινωνήσει μηνύματα με τον εγκέφαλο, όπως εκείνα που ρυθμίζουν την διάθεση, την πείνα και τον ύπνο. Επιπρόσθετα, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες C,E, βήτα-καροτίνη και το ιχνοστοιχείο σελήνιο, βοηθούν στην προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων από την φθορά των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από την περιβαλλοντική μόλυνση. Η προστασία εναντίον των ελεύθερων ριζών είναι σημαντική για την προστασία του εγκεφάλου και για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.
Άλλα σημαντικά Θρεπτικά για τον Εγκέφαλο
Το φωσφολιπίδιο Φωσφατιδυλσερίνη είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Αποδεδειγμένα τονώνει την ενεργητική και ηλεκτρική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον εγκέφαλο.
Η Φωσφατιδυλχολίνη – βρίσκεται στα προϊόντα σόγιας και στην λεκιθίνη. Άμεσα μετατρέπει την ακετυλοχολίνη, τον νευροδιαβιβαστή της μνήμης.
Η L-Γλουταμίνη πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο,μετατρέπεται σε γλουταμικό οξύ, βασικό για την εγκεφαλική λειτουργία και για το GABA, έναν σημαντικό νευροδιαβιβαστή.
Η Ακετύλη L- Καρνιτίνη – μετατρέπει τα λιπαρά οξέα σε μεταβολική ενέργεια, και περνά τα όρια του εγκεφάλου όπου προωθείται η σύνθεση ακετυλοχολίνης.
Το ασβέστιο βοηθά τον εγκέφαλο να χρησιμοποιήσει την τρυπτοφάνη στην κατασκευή μελοτονίνης. Αυτό εξηγεί γιατί τα γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν και τρυπτοφάνη και ασβέστιο είναι από τις κορυφαιες τροφές που προκαλούν ύπνο.
Το ιώδιο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τα παιδιά – και αν δεν προσλαμβάνουν αρκετό μπορούν να καταλήξουν με IQ 10-15 βαθμούς χαμηλότερο από ότι θα είχαν διαφορετικά.
DHA (δοκοσαχεξεονικό οξύ). Το DHA είναι το πρωταρχικό δομικό στοιχείο του εγκεφαλικού ιστού. Η ανεπάρκεια DHA στην δίαιτα μεταφράζεται σε ανεπάρκεια στην εγκεφαλική λειτουργία.
Συστηνόμενες Τροφές για τον Εγκέφαλο
Μύρτιλος, ακάι, δαμάσκηνα, σταφύλια, μελιτζάνα, ψάρι, αβγά, καστανό ρύζι, σπόροι σιταριού, φασόλια, ακατέργαστο σιτάρι, λιναρόσπορος, σουσάμι, ταχίνι, καρύδια, αμύγδαλα, σπόροι κολοκύθας, φασολάκια, λαχανίδα, σπανάκι, κράνμπερι, σταφίδες, πίτουρα βρώμης, φράουλες, μπανάνες, πορτοκάλια, κόκκινες πιπεριές, γλυκοπατάτες, αβοκάντο, μπρόκολο, ντομάτα, γάλα σόγιας, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, κατσικίσιο τυρί, γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχάρι θρεμμένο με χόρτο, αρνί, ελαιόλαδο, σκόρδο, κουρκούμη, πράσινο τσάι και βέβαια σπόροι καφέ και κακάο όσο γίνεται πιο ακατέργαστοι.
Δρ. Βιολέττα Αννίνου, Ph.D.
Καθηγήτρια στην Κβαντική Ακαδημία, Beverly Hills, California, U.S.Α.
Εκπαιδεύτρια της Κβαντικής Βιοανάδρασης σε παγκόσμιο επίπεδο
Αριστούχος Μοριακής Βιολογίας, Delaware, U.S.A.
Κάτοχος 2 διδακτορικών:
1. Αριστούχος Ολιστικής Διατροφολογίας, U.S.A.
2. Κβαντική Βιο-Ανάδραση, MEDICAL BOARD CERTIFIED BIOFEEDBACK DOCTORATE IMUNE (THE INTERNATIONAL MEDICAL UNIVERSITY OF NATURE MEDICINE)
Μεταπτυχιακό στη Νευρο-Ανατομία, στη Νευροηλεκτρο-Φυσιολογία και στη Νευρολογία, Victor Babes University of Medicine and Pharmacy
Βραβευμένη για τις έρευνές της στη Μοριακή Βιολογία από το Dupont, Delaware, U.S.A. (Dupont Ιατρικών Ερευνών)
Υποψήφια Διδάκτωρ στην Κβαντική Ιατρική, U.S.A.
(Αναγνωρισμένη παγκοσμίως)
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search